Haritalı Türkiye Kitesurf Rehberi (9 Spot 42 Kitesurf Okulu)


Kitesurf beni her zaman büyülemiştir. Ama nedense rüzgar sörfü yapmama rağmen kitesurfün hep biraz tehlikeli olduğunu düşündüm. Sonunda beni de ikna ettiler ve kitesurf’e başlamaya karar verdim, bu kararımdan büyük etkenlerden biri de yakın bir arkadaşım, Sarper Uncular’dır.

Sarper, Çeşme Alaçatı’da kitesurf eğitmenliği yapıyor. Ben hala kitesurf sporu açısından amatör seviyede olduğumdan, bu makalede editörüm Sarper Uncular oldu. O olmasaydı, bu kadar ayrıntılı bir makale yazamazdım.

Sarper ile beraber hazırladığım, bu rehberi umarım seversiniz. Bu yazıda 9 kitesurf spotu ve 42 kitesurf okuluna ilişkin bilgileri bulabilirsiniz.

Bu arada Rüzgar sörfü rehberime de bakmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Sarper Uncular

Alaçatı’daysanız ve kitesurf öğrenmek veya becerilerinizi geliştirmek için kitesurf hocası arıyorsanız Sarper’i bulmalısınız. Çok iyi bir öğretmen olmasının yanısıra birlikte vakit geçirmesi gayet eğlenceli bir insan. Sarper’e [email protected] e-posta adresinden de ulaşabilirsiniz.

Bu yazıda çoğunlukla Sarper’in resimlerini kullandı. Eğer daha fazla kitesurf resmi görmek isterseniz Sarper’in Instagram‘ına bakabilirsiniz.

Rehberimize başlamadan önce kısaca çok sorulan birkaç soruyu cevaplamak gerekirse;

Kimler Kitesurf yapabilir?

Kitesurf herhangi bir yaş engeli, kilo, boy engeli olmadan herkes tarafından yapılabilir. Önemli olan fiziksel olarak sağlıklı olmak, suda rahat hissetmek, board üstünde gerekli dengeyi sağlayabilecek kordinasyon becerisine sahip olmaktır.

Kitesurf zor mu?

Kitesurf zor bir spor değildir ama zor görünen bir spordur. Başlangıçta gerekli teknikleri bilmediğiniz için yaptığınız hataları kas gücü ile kapatırsınız. Bu sebeple başlangıçta çok yorucu bir spora başlandığınızı düşünebilirsiniz.

Teknikleri öğrenmesi zaman aldığından zor bir spor görünür. Kitesurf becerileriniz ilerlediğinde daha az kas gücü kullanacaksınız ve ilk başta niye o kadar zorlandığınızı anlamayacaksınız.

Kitesurf diğer bir zorluğu ise normal hayatta kullanmadığınız kaslarınızı kullanırsınız. En başta bu kaslar geliştirtikçe ağrı hissedebilirsiniz. Vücudunuza uyum sağlaması için biraz zaman vermelisiniz.

Kitesurfe nasıl başlanır?

Kitesurf eğitimi için 6 ila 8 saatlik bir kurs almanız gerekir. Eğitimin 1 saati karada, diğer saatler denizde uygulamalı eğitimdir.

Aldığınız bu temel eğitim sadece başlangıç yapmanıza ve suya çıkmanıza yardım eder. Bundan sonrası size kalmış, pratik yaptıkça daha becerileriniz artacaktır.

Kitesuf en güzel yani da budur, pratik yapabileceğiniz ve öğrenebilecekleriniz hiç bitmez. Ne çok şey öğrenirseniz öğrenin, ne kadar yetenekli olursanız, Kitesurfing’de her zaman öğrenecek ve deneyecek yeni bir şeyler vardır. Bu spor, rüzgar sörfü gibi uzun vadeli bir spordur.

Kitesurf tehlikeli mi?

Açık söylemek gerekirse ben de çok kitesurf’ten korkmuştum ve bu sebeple uzun bir süre bu spora yaklaşamadım. Sonuçta kocaman bir uçurtmaya bağlı şekilde denizin ortasında sert esen bir rüzgarda hızla ilerliyorsun, ne ters gidebilirdi ki?!

Kitesurf tehlikesiz diyemem ama her senaryo için yapılacakların belli olduğu ve sakin bir yaklaşımla tüm tehlikelerin atlatılabileceği bir spordur. Yaralanma riskin ise bir

Yüzme yeteneğin iyiyse ve suyun içinde rahat hissediyorsan bence son derece güvenli bir spor. Riski bazen abartıyoruz ama kitesurf de yaralanma riski, bir futbol maçından fazla olabilir ama boks, buz hokeyi veya Amerikan futbolu sporlarından kat be kat az olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Ayrıca adrenalin bağımlıları için en güvenli seçenek ve en mükemmel spordur. Özetle, adrenalini veya sadece denizde olmayı seviyorsanız, kitesurf’e aşık olacaksınız.

Türkiye’de Kitesurf Nerede Yapılır?

Türkiye’de kitesurf için en iyi yer Alaçatı Çeşme’dir. Alaçatı en iyisidir çünkü birden fazla yerde kitesurf yapabilme olanağı sunar. Örneğin, listemizde tek başına üçüncü sırayı alan Urla Alaçatı’ya yarım saat uzaktadır.

Benim listemde Akyaka, ikinci en iyi seçenektir. Ama belirtmek isterim birçoklarına göre Akyaka en iyi seçenektir.

Listedeki üçüncü seçenek olan Urla, son zamanlarda kitesurf merkezlerinin yükselen yıldızıdır.

İzmir çevresi kitesurf açısından Türkiye’nin en gelişmiş bölgesidir. Alaçatı ve Urla çevresinde 2 saatlik sürüş mesafesinde en az 10 farklı lokasyonda kitesurf yapmayı deneyebilirsiniz.

Kitesurf, Türkiye’nin diğer bölgelerine yavaş yavaş yayılıyor. Fakat belli başlı merkezler haricinde ekipman sıkıntısı yaşabilirsiniz.

Ekipmanınız varsa, o zaman Türkiye sizin için tam anlamıyla bir cennettir ve sayısız kitesurf noktasını rahatlıkla keşfedebilirsiniz.

Türkiye’nin En İyi 9 Kitesurf Spotunun Haritası

İşte kitesurf noktaları hakkında yorumum, haritada tüm noktaları işaretledim.

Türkiye’nin En İyi 9 Kitesurf Spotu

1. Alaçatı – Çeşme İzmir

Alaçatı her ne kadar Türkiye’de rüzgar sörfünün mabedi olarak bilinmese de Alaçatı’da yıl boyunca her ay kitesurf yapmak da mümkündür.

Alaçatı’daki ana parkurun haricinde diğer en önemli kitesurf spotu ise Pırlanta’dır. Pırlanta sahili, Çeşme yarımadasının batı ucunda yer alır ve orta seviyenin üstündeki kitesurf için uygun bir alandır.

Pırlanta’da rüzgar kuvvetlidir ve Alaçatının ana parkurunda olmayan büyük dalgalar vardır. Bu sahil, doğa koruma bölgesinde olduğundan bu bölgede okul yoktur.

Pırlanta’ya Bu sahile kendi ekipmanınızla gelebilir veya Alaçatı’daki okullardan yardım isteyebilirsiniz.

Rüzgar Koşulları ve Mevsimi

Alaçatı’da yılda yaklaşık 330 rüzgarlı gün vardır ve kitesurf için uygundur. Alaçatı’nın bir diğer özelliği de rüzgarın genellikle düşük hızlarda başlayıp gün ilerledikçe şiddetlenmesidir. Bu nedenle her seviyedeki kitesurf aynı gün içinde kendilerine uygun bir rüzgar bulur.

En iyi rüzgarlar, havanın sıcak olduğu Mayıs ve Eylül ayları arasındadır. Sezonda 15-20 deniz mili hızında rüzgarlar yaygındır. Nadir günlerde 40 knot’a ulaşan rüzgarları deneyimleyebilirsiniz.

Alaçatı Koyu, rüzgarı okdaklayan doğal bir vadide yer almaktadır. Bu nedenle rüzgar, yakındaki diğer bölgelere göre daha sabit ve güçlüdür.

Eğer biraz soğuğa dayanabilirim derseniz kış aylarında bile koruyucu giysi ile kitesurf yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Su Koşulları

Alaçatı’nın ana parkuru çoğunlukla düzdür. Bu koşullar hız için son derece güzel bir ortam sağlar. Alaçatı, her seviyedeki kitesurfçü için eğitim için mükemmel bir alan sağlayan güzel, sığ bir kumlu alana sahiptir.

Spotun Diğer Özellikleri

Alaçatı koyunun etrafında yaklaşık 8 kitesurf okulu bulunmaktadır. Okullar haritada ve aşağıdaki listede 18-25 arası işaretlenmiştir.

Bu alan benim hayatımın en güzel zamanlarından bir kısmını geçirdiğim bir alandır. Sörf bölgesinde aile dostu bir yer ve birçok aktivite mevcuttur. Eşiniz, sevgiliniz ve ya çocuklarınız siz sürf yaparken rahatça dinlenip eğlenebilir.

Rüzgar güneyden eserken Alaçatı Kitesurf Plajı

2. Akyaka

Kitesurf, eskiden az bilinen Akyaka kasabasını kasabayı herkes için eğlenceli bir yere dönüştürdü. Akyaka kitesurf sayesinde meşhur olan turistik beldelerden biridir.

Spotta bulunan birçok surf okulu ve nerdeyse her gün oluşan termal rüzgarı nedeniyle sayesinde her seviyede kitesurf sporcusu için mükemmel bir yerdir.

Rüzgar Koşulları ve Sezonu

Akkaya’da Mayıs-Kasım ayları arasında kuvvetli rüzgarlar görülür. Akyaka’daki temel rüzgar termal kökenli olduğundan, hava sıcak olduğunda Akyaka en iyisidir.

Termal rüzgarlar denizden karaya doğru eser. Rüzgar yönü, açık deniz riskini ortadan kaldırarak yeni başlayanlar için ideal bir ortam yaratır. Sezonda 15-18 knot civarında hıza sahip rüzgarlar yaygındır.

Haziran, Temmuz ve Ağustos en sıcak ayları yüksek mevsim olarak kabul edilir ve rüzgarlar daha güçlüdür.

Su Koşulları

Akkaya, 3 km genişliğinde sığ bir kum alanına sahiptir. Bu alan yeni başlayanlar için ideal bir ortam yaratır. Deniz yatağı çoğunlukla kumdur.

Gökova Türkiye
Fotoğraf Kaynağı Kitemaximum Okulu

Spotun Diğer Özellikleri

Akyaka’da 6 kitesurf okulu bulunmaktadır. Okullar haritada ve aşağıdaki listede 37-42 arasında işaretlenmiştir.

Akkaya, Alaçatı’dan en büyük farkı Alaçatı’nın aksine Akyaka’da kitesurfçüler egemen, bu yüzden daha farklı hissediyorsunuz. Alaçatı yüksek sezonda çok sayıda turistle dolup taşıyor. Akyaka, Alaçatı’ya kıyasla daha çok kitesurfçülere rezerve edilmiş bir yer gibi.

Urla kitesurfün yükselen yıldızıdır. Fotoğraf Kaynağı Urla Surf House

3. Urla

Benim çoçukluğumda, Urla, İzmir ile Çeşme Alaçatı arasında bir balıkçı kasabasıydı. Şimdi ise Urla bambaşka bir yere dönüştü.

Urla, bir kitesurf noktası olmanın yanı sıra sakin bir atmosfere, harika plajlara, şarap imalathanelerine, birçok yetenekli zanaatkâra, gurme restoranlara ve çok daha fazlasına ev sahipliği yapıyor. Yakında Urla rehberimi de düzenleyip linkini buraya koyacağım.

Ama şimdi Kitesurfe geri dönelim.

Rüzgar Durumu ve Mevsimi

Urla’daki spot, Gülbahçe köyü yakınlarındadır. Bu kitesurf spotu rüzgarı yandan kıyı yönünde alır. Bu spot yılın her ayı, kaliteli rüzgar alır. Yine de, en iyi rüzgarlar, havanın sıcak olduğu Mayıs ve Eylül ayları arasındadır.

Sezonda 16 – 18 knot hızında rüzgarlar yaygındır. Bu rüzgar sabit ve güçlüdür. Yerel termal rüzgarlar, ana rüzgarı daha da güçlendirir.

Urla güneyden esen rüzgarlar için uygun değildir. Bu nadir durumlarda, noktanın arkasında bulunan tepeler rüzgarı engeller. Merak etmeyin diğer kitesurfçüler gibi Alaçatı’ya gidip orada kitesurfe devam edem edebilirsiniz.

Alaçatı, Urla’ya arabayla 20 dakika mesafededir.  

Fotoğraf Kaynağı Urla Surf House

Su Koşulları

Spotta deniz yatağı çoğunlukla sığdır fakat denizin dibi her zaman kum değildir. Bu nedenle ayaklarınızı koruyacak bir şeyler giymelisiniz.

Diğer Özellikleri

Urla’da 5 kitesurf okulu bulunmaktadır. Okullar haritada ve aşağıdaki listede 26-30 arası işaretlenmiştir.

4. Ayvalık

Ayvalık, mükemmel bir tatil beldesi olarak bilinen bir başka Ege kasabasıdır. Bu kitesurf noktası çok güçlü rüzgarlara ünlüdür.

Rüzgar Koşulları ve Mevsimi

Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında, öğleden sonra rüzgarlar yeni başlayanlar için çok güçlü olabilir.

Ayvalık’ta sabahın erken saatlerinde başlayan rüzgar, gün içinde hızını artırarak devam eder. Sezonda, hızı 20 knot civarında olan rüzgarlar yaygındır.

Su Koşulları

Ayvalık çok geniş bir sığ kum alanına sahiptir. Deniz dibi genellikle çakıl ve kumdan oluştur. Spotta küçük dalgalarla olabilir ama çoğunlukla düzdür. Sığ deniz tabanındaki bekleyen Gemi Enkazı ise spotta eşsiz bir manzara yaratmaktadır.

Diğer Özellikleri

Ayvalık’ta bildiğim 1 kitesurf okulu bulunmaktadır. Okulun adı Kitedream. Eskiden daha fazla okul vardı, açık daha fazla okul tespit edersem listemi güncelleyeceğim.

Gökçeada Eselek Kitesurf Noktası
Fotoğraf Kaynağı Gökçeada Kitesurf Okulu

5. Gökçeada – Çanakkale

Gökçeada, Türkiye’nin en iyi kitesurf noktalarından biridir. Birçok okulun bulunduğu çok gelişmiş bir uçurtma sörfü noktasıdır.

Aydıncık plajı her seviyeden kitesurfçüsü e güzel bir ortam sunmaktadır. Denizin dibi için kumludur. Her seviyeden kitesürfü için Aydıncık plajı gayet güzel bir otam sunar.

Rüzgar Koşulları ve Mevsimi

Gökçeada’da en iyi aylar Mart ve Kasım aylarıdır. Rüzgarı her yönden hissedebilirsiniz. Sezonda, 20 knot ve daha fazla hıza sahip rüzgarlar yaygındır.

Su Koşulları

Gökçeada’da farklı koşullara sahip birçok nokta vardır. Değişik plajlarda dalgalı veya düz denizi istediğiniz gibi deneyimleyebilirsiniz. Aydıncık plajı, yeni başlayanlar için idealdir.

Diğer Özellikleri

Gökçeada’da 6 kitesurf okulu bulunmaktadır. Okullar haritada ve aşağıdaki listede 5-11 arası işaretlenmiştir.

Gökçeada, kamping alanlarının yanı sıra geleneksel konaklama tiplerine de sahiptir. Gökçeada’da kamp alanları dolu birçok kumsal bulunmaktadır. Denize yakın bir karavanda konaklamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

6. Bozcaada Çanakkale

Bozcaada, Gökçeada’nın kardeş adasıdır. Gökçeada ile hemen hemen aynı koşullara sahiptir. Bu iki ada birbirinden 30 km uzaklıktadır.

Bozcaada’daki başlıca kitesurf spotu Çayır Plajı’dır. Ayrıca Ayazma plajı da bu adanın bir başka güzel kitesurf noktasıdır.

Rüzgar Koşulları ve Mevsim

Bozcaada’nın en iyi ayları Mart ve Kasım ayları arasıdır. Sezonda 18-20 knot civarında hıza sahip rüzgarlar yaygındır.

Su Koşulları

Bozcaada’da orta ve küçük dalgalar yaşayabilirsiniz. Deniz dibi çoğunlukla kumdur.

Diğer Özellikleri

Bozcaada’da Kiteboard Bozcaada’da isminde bir kitesurf okulu bulunmaktadır. Ancak bu okulun web sitesi çalışmıyor. Diğer okulları da teyit edemedim. Bu nokta diğer spotlara kıyasla az gelişmiştir.

Ancak unutmamak gerekir ki 2015 Türkiye Kiteboard Şampiyonası burada düzenlemişti. Bozcada’ya gelmeden önce kitesurf okullarını teyit etmeniz gerekebilir.

7. Adana

Adana kitesurfçüler ile tipki destinasyonlardan bir olmasa Haylazlı Plajı ilginç bir spot sunar. Bu bölgede Kitesurfü geliştirmek için yoğun çaba sarf edilmektedir.

Bu nedenle kitesurf bu bölgede yavaş ama istikrarlı bir şekilde büyümektedir. Ayırca, Yumurtalık Belediyesi her yıl Kiteboard Festivali düzenlemektedir.

Rüzgar Durumu ve Mevsimi

Kitesurf spotu, Yumurtalık Lagünü Milli Parkı yakınındadır. Spotun en iyi ayları Mayıs’tan Ekim’e kadardır. Sezonda 13-20 knot hızında rüzgarlar yaygındır. Bu yüzden normalden daha büyük uçurtmalar kullanılması gerekebilir.

Ancak bu spotun rüzgarları bu listedeki diğer noktalara göre daha azdır. Ben spotu özellikle çoğrafi konumu nedeniyle dahil ettim. Ama herhalükarda Adana Yumurtalık sizi çok şaşırtabilir.

Su Koşulları

Adana’da orta-küçük dalgalar yaşayabilirsiniz. Suyun derinliği bölgeden bölgeye değişir. Deniz dibi deniz yosunlu ve kumluktur.

Spotun Diğer Özellikleri

Adana’da Çukurova KiteBoard Academy adında bir kitesurf okulu bulunmaktadır. Bu destinasyon diğer spotlara kıyasla az gelişmiştir. 

Yine de bu güzel noktadır. Rüzgar olmadığında birkaç kilometre uzaklıktaki milli parkı keşfedebilirsiniz. Bu park, flamingolar da dahil olmak üzere kuşların mevsimlik durak noktalarından biridir.

8. – Bodrum Muğla

Yıllar önce bir balıkçı kasabası olan Bodrum, artık bir şehre dönüştü. Bodrum şimdi tüm yıl boyunca aktif bir yerel nüfusa sahip canlı bir şehir ve Kitesurf de Bodrum’da gelişiyor.

Bodrum’daki en iyi kitesurf noktası Bodrum Çelebi adasıdır. Adaya ulaşım, adada bulunan kitesurf okulu tarafından işletilen teknelerle sağlanmaktadır.

Rüzgar Koşulları ve Sezonu

Spotun en iyi ayları Mayıs’tan Ekim’e kadardır. Sezonda 13-18 deniz mili hızında rüzgarlar yaygındır.

Su Koşulları

Burada su derin olabilir ama yeni başlayanlar için sığ bir yer alanda mevcuttur. Deniz dalgalı olabilir ve Bodrum’da orta seviye dalgalar normaldir.

Diğer Özellikleri

Bodrum’da iki kitesurf okulu bulunmaktadır. Bunlardan biri Çelebi Adası’nda bulunuyor. Burada Kiteboard Bodrum okulu hizmet vermektedir. Diğeri okul ise Bodrum ilçe merkezinde yer almaktadır. Burada da Bodrum Windsurf ve Yelken Okulu bulunmaktadır.

9. Kilyos İstanbul

Kilyos, kitesurf için en iyi yerlerden değildir. Hele Kitesurf başlangıç ​​için zorlu bir olduğu aşikardır. Yine de, İstanbul’a en yakın kitesurf noktası olduğundan listeme aldım. yoğun İstanbul’dan mükemmel bir hafta sonu kaçamağı. Bu nokta, İstanbul’un kuzey kesiminde, Karadeniz Sahili yakınında yer almaktadır.

Rüzgar Koşulları ve Mevsimi

Kilyos’ta rüzgar diğer noktalara göre tahmin edilemez olabilir, Kilyos’a seyahatinizi planlamadan önce mutlaka hava koşullarını kontrol etmelisiniz. Rüzgar çok kuvvetli veya çok düşük olabilir.

Su Koşulları

Karadeniz kıyısı olduğundan Kilyos’ta orta seviye dalgalar deneyimleyebilirsiniz. Suyun derinliği dalgalara bağlı olarak değişir. Denizin dibi kumdur. Kitesurf okulları etrafında deniz akıntıları da bu noktada aktiftir. Bu sebeple, burada kitesurf yapmadan önce yerel kitesurf okullarından deniz şartlarını öğrenmelisiniz.

Diğer Özellikleri

Kilyos’ta iki kitesurf okulu bulunmaktadır. Bunlar İstanbul Surf ve İstanbul Kiteboard Academy’dir. Plaj, kitesurf için ayrılmış bir alan değildir ve yakınlarda birçok tesis bulunmaktadır.

Beklediğiniz rüzgar gelmese de yine de Kilyos, İstanbul rahatlıkla gidebilecek iyi bir hafta sonu kaçamağı sunar.

Türkiye Kitesurf Sezonu

Ege kıyılarında her zaman rüzgar vardır. En güzel rüzgarlar ise sıcak aylarda, Nisan’dan Eylül’e kadar sürer.

Kış aylarında kitesurf yapmak mümkündür fakat bu aylarda rüzgarlar daha zayıf ve düzensiz olacaktır.

Özellikle mevsimlerin değiştiği aylarda yani Nisan, Mayıs, Eylül aylarında rüzgar yönleri değişebilir. Bu dönemlerde rüzgarlar, sıcak aylardan gelen rüzgarlar kadar sabit değildir.

Kitesurf Ekipmanı Satın Alma Tüyosu

Genellikle kitesurf okulları sezon sonunda ikinci el ekipmanlarını satarlar. Bu şekilde daha ucuz ekipman satın alabilirsiniz.

Türkiye’deki 42 Kitesurf/Kiteboard Okulunun Haritası

Türkiye  bulduğum tüm kitesurf okullarını haritada görebilirsiniz. Ayrıca Kuzey Kıbrıs’tan 2 kitesurf okulunu da dahil ettim.

Okulunuz eklenmemişse lütfen bana ulaşın, okulunuzu listeme hemen listeme koyarım.

Türkiye’deki 42 Kitesurf/Kiteboard Okulunun Listesi

Haritadaki
Numarası
ŞehirLokasyonKitesurf Okulunun İsmiOkulun Websitesi
1AdanaCukurova HaylazlıCukurova Kite Board AcademyWebsite
2AntalyaLara Belek SideAirwalkWebsite
3BalıkesirAyvalıkKite dreamWebsite
4CyprusGemikonagiHeaven Surf HouseWebsite
5CyprusGemikonagiAphrodite Kite ClubWebsite
6CanakkaleGokceadaVolkite Kiteboarding SchoolWebsite
7CanakkaleGokceadaSurf Hotel GokceadaWebsite
8CanakkaleGokceadaGokceada Kite SurfWebsite
9CanakkaleGokceadaCagdas Windsurf SchoolWebsite
10CanakkaleGokceadaCrazy Island Windsurf and Kite CenterWebsite
11CanakkaleGokceadaRadikal Windsurf & KiteboardWebsite
12CanakkaleBozcadaKiteboard BozcaadaWebsite
13CanakkaleGelibolu BolayırPenguen Tepe Kite SchoolWebsite
14CanakkaleCanakkaleMakto Wind’n KitesurfWebsite
15CanakkaleCanakkaleIda Windsurf&KitesurfWebsite
16IstanbulKilyosİstanbul SurfWebsite
17IstanbulKilyosİstanbul Kiteboard AcademyWebsite
18IzmirCesme-AlacatiKitemaximumWebsite
19IzmirCesme-AlacatiAlacati Surf Paradise ClubWebsite
20IzmirCesme-AlacatiMyga Surf CityWebsite
21IzmirCesme-AlacatiKite Club AlacatiWebsite
22IzmirCesme-AlacatiActive SurfWebsite
23IzmirCesme-AlacatiBubi Surf SchoolWebsite
24IzmirCesme-AlacatiAdvance KitingWebsite
25IzmirCesme-AlacatiAlacati Surf PointWebsite
26IzmirUrlaUrla Surf HouseWebsite
27IzmirUrlaUrla Surf AcademyWebsite
28IzmirUrlaUrla Kite CenterWebsite
29IzmirUrlaUrla Kite CampWebsite
30IzmirUrlaUrla FoilWebsite
31MersinYenisehirMersin YelkenWebsite
32MersinTasucuMersin KiteboardWebsite
33MuglaFethiye CalisFethiye Surf CenterWebsite
34MuglaBodrumBodrum Windsurf and Sailing SchoolWebsite
35MuglaBodrum
Celebi Island
Kiteboard Bodrum – Kite SchoolWebsite
36MuglaDatcaSurf Holiday VillageWebsite
37MuglaGokova
Akyaka
Kiteboard GokovaWebsite
38MuglaGokova
Akyaka
Kite MaximumWebsite
39MuglaGokova
Akyaka
Kitebase GokovaWebsite
40MuglaGokova
Akyaka
Kitemercedes by Bilge ÖztürkWebsite
41MuglaGokova
Akyaka
Ford Kite AcademyWebsite
42MuglaGokova
Akyaka
Kiteboard TurkeyWebsite
Türkiye’deki Kitesurf Okullarının Listesi

Efe Genit

Merhaba Ben Efe Genit, Ben ailesiyle gezmeyi ve eğlenmeyi seven ve birçok hobisi olan bir aile babasıyım. Bu blogta hayat deneyimlerimi, kızım Lidya ve eşim Zeliha ile yaşadıklarımızı, hobilerimi paylaşıyorum.

En son yazılanlar